Dunnewind Groep

Het bedrijf

De Dunnewind Groep bestaat uit drie dochterondernemingen. 

Binnen de Dunnewind Groep zijn 60 vaste medewerkers actief. Het bedrijf is vernieuwend bezig en volgt zoveel mogelijk de nieuwste ontwikkelingen binnen de vakgebieden. 

De organisatie

Edith Breemhaar-Dunnewind is algemeen directeur en eigenaar van de Dunnewind Groep.

Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur. De lijnen zijn kort, waardoor de besluitvorming slagvaardig en efficiënt plaatsvindt. Dit in combinatie met het feit dat er veel eigen materieel aanwezig is maakt dat snel ingespeeld kan worden op veranderende situaties.

Historie

In 1961 kocht Bertus Dunnewind zijn eerste vrachtwagen en begon hiermee zijn eigen bedrijf. De zaken gingen voorspoedig, maar hij had één probleem, hij was geen monteur. Zijn broer Jan Dunnewind en kennis Frits Gerrits waren monteurs en hielpen hem in de avonduren. In augustus van dat jaar besloten ze met z’n drieën verder te gaan en dit was het ontstaan van het bedrijf Dunnewind-Gerrits.


Dunnewind-Gerrits was in de beginjaren gevestigd op het woonadres van Bertus. In 1970 werd industrieterrein de Strangen ontwikkeld. Daar kocht het drietal een kavel en bouwde een werkplaats. De zaak breidde snel uit door overnames van andere bedrijven.


Omdat Dunnewind-Gerrits vaak gevraagd werd om grondwerk te verrichten, besloten ze in 1970 samen met onderaannemer Overweg uit Hardenberg een aannemersbedrijf te beginnen. Dit was het begin van NONAK de Noord Oost Nederlandse Aannemers Kombinatie.


In 1987 werd afscheid genomen van Frits Gerrits, die vanwege gezondheidsklachten het werk neer moest leggen. Na het afscheid van Frits Gerrits werd de naam Dunnewind-Gerrits veranderd in Dunnewind Groep. Begin jaren 90 nam ook Jan Dunnewind afscheid van het bedrijf om gezondheidsredenen.


Helemaal alleen bleef Bertus overigens niet achter. In 1989 kwam zijn oudste dochter Edith in het bedrijf. In 1996 nam Edith het bedrijf officieel over.